Dag 2: Vive la Frenchie!

Programma Bark in the Park, 'Vive la Frenchie!' zondag 7 mei


Demonstratiering:...

11.15 - 11.25 Huldiging Hollands Next Topdog
11.30 - 12.15 Live clinic met dierenarts Evert van Dijk
12.20 - 12.35 Demo doggydance verzorgd door Dancing Paws
12.40 - 12.55 Demo hoopers verzorgd door het Dogfrisbee demoteam
13.00 - 13.30 Live clinic gedragsdeskundige Marco Starink onderwerp: trekken aan de riem
13.35 - 13.50 Demo doggydance verzorgd door Dancing Paws
13 55 - 14.15 Demo speuren verzorgd door de stichting leonbergse reddingshonden werkgroep
14.20 - 15.05 Loterij (goede doel)
15.15 - 16.45 Demo pakwerk verzorgd door KNPV Leusden


Workshops:
11.00 - 16.30 Agility
11.00 - 16.30 Speuren
11.00 - 16.30 Hoopers (m.u.v. de demo's)
11.00 - 16.30 Ultimate dog temptation
11.00 - 16.30 Denksport/hersenwerk
11.00 - 16.30 Doggydance (m.u.v. de demo's)


Overige activiteiten:
11.00 - 15.00 Karikatuur
11.00 - 16.30 Fotograaf
11.00 - 16.30 Kinderactiviteiten
11.00 - 17.00 Speelweide
11.00 - 17.00 Kramen
11.00 - 17.00 Foodstands
11.00 - 17.00 Memorywall


Toelichting activiteiten:

Demonstratie Hoopen

Een topteam met wedstrijdhonden showt tijdens Bark in the Park welke kwaliteiten ze in huis hebben op het gebied van hoopen. Geniet van deze demonstratie en laat u verbazen over de kunsten van deze tophonden en de prachtige samenwerking tussen hond en baas.
Benieuwd of uw hond deze activiteit ook leuk vindt? Probeer het samen met uw hond uit tijdens een workshop hoopen.

Demonstratie Pakwerk

Een spectaculaire demonstratie waarbij getrainde politiehonden laten zien hoe ze een 'boef' tegen houden door middel van het bijten in een speciaal pak. Voor jong en oud een zeer indrukwekkende demonstratie. 

Agility
Een leuk afgesloten behendigheidsparcours op beginners niveau. Een super snelle activiteit voor jou en je hond! Op deze manier wordt jullie onderlinge band op de proef gesteld. Kun jij je hond zo snel mogelijk en ook nog foutloos over het parcours krijgen? Deze activiteit vindt plaats onder begeleiding van de gediplomeerde instructrice Brenda Velu van hondenclub ‘My best friend’.

Denktank
Een afgesloten piste waar allerlei leuke denkspellen liggen voor je hond. Onder andere met huis-, tuin- en keukenspullen zodat je inspiratie op kunt doen en deze denkspellen ook thuis na kunt maken. Ook dit jaar zal de geliefde ballenbak onderdeel zijn van de denktank. Laat je verbazen over het denkvermogen van je hond en hoe snel ze de spelletjes begrijpen!

 

Ultimate Dog Temptation

Een rode loper, het baasjes aan de overkant en zo snel mogelijk naar het baasjes toe. Klinkt simpel, niet? Maar tijdens deze activiteit komt de hond allerlei verleidingen tegen. Lekker voer, speeltjes en ballen...kan jouw hond de verleidingen weerstaan? Deze activiteit staat garant voor hilarische momenten!
 

Speurneuzen
Onder begeleiding van een gediplomeerde speurinstructeur kun je tijdens het evenement de basis leren van speuren. Het speuren vindt plaats tussen de bomen van de binnentuin. Is jouw hond een geboren speurneus? Probeer het eens uit!  

Doggydance

Doggydance is een leuke manier van oefeningen met de hond op muziek. Benieuwd of jouw hond dit ook kan? Test het tijdens deze leuke workshop.


Speelweide
In een afgesloten stuk in de binnentuin kunnen de honden even lekker samen spelen. Let op! Maximaal 6 honden tegelijk. Daarnaast is iedere eigenaar verantwoordelijk voor zijn eigen hond. Houdt het gedrag van je hond dus goed in de gaten zodat het voor alle honden in de speelweide leuk blijft. Heeft je hond meer ruimte nodig? Geen probleem! Het volledige park rondom de binnentuin is een losloopgebied. Hier kan je hond dus naar hartenlust rennen, zwemmen en spelen. Op vertoon van je polsbandje kun je de gehele dag de binnentuin (tijdelijk) verlaten en weer betreden. Op deze manier is het dus de gehele dag mogelijk om even de rust op te zoeken in het park en/of daar je hond even lekker los te laten om vervolgens weer terug te keren in de binnentuin.

Memorywall
Ter nagedachtenis van alle overleden viervoeters kun je op deze wand een foto en een stukje tekst plaatsen. Op deze manier worden ook deze honden niet vergeten en zijn ook zij er toch een beetje bij.

Fotograaf
Een gespecialiseerde hondenfotograaf maakt tijdens het evenement de mooiste foto van jouw hond. Wil je liever samen op de foto? Dat kan natuurlijk ook in overleg met de fotograaf.


Karikatuurtekenaar
Tijdens ‘Vive la Frenchie!’ zal er een karikatuurtekenaar aanwezig zijn. Hij tekent baasje en/of hond op grappige wijze na. Een leuke typisch Franse herinnering aan deze leuke dag!
 

Kramen
Heerlijk neuzen samen met je hond bij alle leuke kraampjes. Je vindt hier producten voor de hond, maar ook voor in huis.

Loterij
Wil je kans maken op één van de super gave prijzen die beschikbaar zijn gesteld door de standhouders? Doe dan mee met de loterij en koop uw lot(en)! Een deel van de opbrengst gaat naar het goede doel. De prijzen worden verloot in de demonstratiering. Op het dagprogramma kun je zien hoe laat deze loterij plaats zal vinden.


Clinic dierenarts
Dierenarts Evert van Dijk, van Dierenkliniek De Arker te Nijkerk is al jarenlang zeer succesvol als dierenarts. In zijn kliniek staat de liefde en gezondheid voor uw huisdieren voorop. Zo kent de kliniek een speciale ingang voor katten om stress te vermijden en zijn de dierenartsen dag en nacht bereikbaar voor spoedgevallen. Naast zijn uitgebreide kennis van verschillende huisdieren, is hij ‘gespecialiseerd’ in bulldogs. Hij is dan ook nauw betrokken bij de problematiek rondom de gezondheidsklachten van kortsnuiten en hoe deze te verbeteren en waar mogelijk te elimineren. Door middel van een live clinic kan het gehele publiek Dr. Van Dijk vragen stellen over hun hond. Hij zal hier dan (kort) antwoord op geven. Uiterst interessant en altijd leerzaam!

Clinic Gedragsdeskundige Marco Starink
Bekende hondengedragsdeskundige Marco Starink van o.a. zijn boek ‘Volg je me?’ geeft een live clinic in de demonstratiering. Heb jij een vraag over het gedrag van je hond? Je kunt deze vraag live stellen tijdens deze clinic. Stel je je vraag liever één op één? Ook dit is mogelijk. Op de plattegrond kun je zien waar je Marco kunt vinden buiten de clinic om.


Verkiezing 'Hollands Next Topdog'
Op beide dagen kiezen we 'Hollands Next Topdog'. Meer informatie hierover vind je op de pagina van Hollands Next Topdog.

Foodtrucks
Op het horecaplein kun je terecht bij de verschillende foodtrucks. Een echt vers patatje, ambachtelijke poffertjes of toch een hamburger? Hier vind je het allemaal!
 

Kinderhoek
Ook aan de kinderen is gedacht! In de kinderhoek kunnen alle kids lekker springen op het springkussen, geschminkt worden of een lekkere suikerspin halen.
 

Let op! Alle activiteiten zijn onder voorbehoud.