Gedragsregels evenement

Honden
Honden zijn uiteraard van harte welkom. Wel hanteren we een aantal gedragsregels.

 

 

 • Honden dienen in de gehele binnentuin AANGELIJND te zijn, mits anders staat aangegeven zoals in de speelweide of tijdens een activiteit. Loslopende honden kunnen door het Petpret personeel uitgesloten worden van deelname.

 • Het gehele park rondom de binnentuin betreft een losloopgebied. Hier kan je hond naar hartenlust heerlijk los rennen, spelen en indien gewenst zwemmen/afkoelen in het water. Elke bezoeker ontvangt een polsbandje. Op vertoon van dit polsbandje kun je de gehele dag de binnentuin betreden en/of verlaten. Op deze manier kun je dus in de binnentuin het evenement bijwonen, tussendoor even een heerlijke wandeling maken in het park en daarna weer terug keren in de binnentuin.

 • Het gebruik van stroombanden, muilkorven en andere zware hulpmiddelen is niet toegestaan. Alle deelnemende honden dienen gesocialiseerd te zijn. Honden die agressie vertonen kunnen door het Petpret personeel uitgesloten worden van deelname.

 • In de binnentuin dient alle ontlasting te worden opgeruimd. Zorg dus dat je voldoende poepzakjes meeneemt.

 • Loopse teven en/of zieke honden zijn niet toegestaan. Bij twijfel adviseren we vooraf advies te vragen aan je dierenarts.

 • Voer nooit ongevraagd andermans hond! Sommige honden hebben last van allergie en zitten daarom op een bepaald dieet. Daarnaast kan het voeren van een hond voernijd opwekken. Voer andermans hond dus niet en ga voorzichtig om met het voeren van je eigen hond.

 • Blijf je lang stilstaan op dezelfde plek? Dit bouwt spanning op. Merk je dat je hond zich niet prettig voelt? Ga dan even een stukje lopen of zoek een rustige plek op. Zo voorkom je spanning.

 • Niet alle honden kunnen hun eigen grenzen bewaken. Indien het warm weer wordt is veel rennen dan ook zeer onverstandig. Houd hier rekening mee en pas de inspanning van je hond aan op de weersomstandigheden.

 • Onder het motto "voorkomen is beter dan genezen" is het verstandig om tijdig te handelen als je ziet dat er spanning ontstaat bij je hond. Iedereen is verantwoordelijk voor zijn/haar eigen hond. Let dus goed op je hond. Indien er, om wat voor reden dan ook, irritatie ontstaat bij je hond zorg er dan voor dat dit zo snel mogelijk opgelost wordt. Haal je hond, op rustige wijze, weg uit de situatie. Denk hierbij altijd om je eigen veiligheid.
   

LET OP! DEELNAME AAN PETPRET’S “BARK IN THE PARK” IS OP EIGEN RISICO. VANUIT DE ORGANISATIE ZIJN ALLE MIDDELEN INGEZET OM CALAMITEITEN TE VOORKOMEN. DE ORGANISATIE IS NIET AANSPRAKELIJK VOOR CALAMITEITEN VOOR, TIJDENS EN NA HET EVENEMENT.