Dag 1: Dogtastic!

Programma Bark in the Park, 'Dogtastic!' zaterdag 6 mei

 

Demonstratiering:...
11.15 - 11.25 Huldiging Hollands Next Topdog
11.30 - 12.15 Live clinic met dierenarts Piet Hellemans
12.15 - 12.30 Demo doggydance verzorgd door Dancing Paws
12.35 - 13.05 Demo dogfrisbee verzorgd door het Dogfrisbee demoteam
13.10 - 13.40 Live clinic gedragsdeskundige Marco Starink onderwerp: trekken aan de riem
13.45 - 14.00 Demo doggydance verzorgd door Dancing Paws
14.05 - 14.35 Demo dogfrisbee verzorgd door het Dogfrisbee demoteam
14.40 - 15.20 Loterij (goede doel)
15.30 - 17.00 Demo pakwerk verzorgd door KNPV Leusden

 

Workshops:
11.00 - 16.30 Agility
11.00 - 16.30 Speuren
11.00 - 16.30 Dogfrisbee (m.u.v. de demo's)
11.00 - 16.30 Denksport/hersenwerk
11.00 - 16.30 Doggydance (m.u.v. de demo's)

 

Overige activiteiten:
11.00 - 15.00 Karikatuur
11.00 - 16.30 Fotograaf
11.00 - 16.30 Kinderactiviteiten
11.00 - 17.00 Speelweide
11.00 - 17.00 Kramen
11.00 - 17.00 Foodstands/drankjes
11.00 - 17.00 Memorywall


Toelichting activiteiten:

Demonstratie Dogfrisbee

Een topteam met wedstrijdhonden showt tijdens Bark in the Park welke kwaliteiten ze in huis hebben op het gebied van Dogfrisbee. Geniet van deze demonstratie en laat u verbazen over de kunsten van deze tophonden en de prachtige samenwerking tussen hond en baas.
Benieuwd of uw hond deze activiteit ook leuk vindt? Probeer het samen met uw hond uit tijdens een workshop dogfrisbee.

Demonstratie Pakwerk

Een spectaculaire demonstratie waarbij getrainde politiehonden laten zien hoe ze een 'boef' tegen houden door middel van het bijten in een speciaal pak. Voor jong en oud een zeer indrukwekkende demonstratie. 

Agility
Een leuk afgesloten behendigheidsparcours op beginners niveau. Een super snelle activiteit voor jou en je hond! Op deze manier wordt jullie onderlinge band op de proef gesteld. Kun jij je hond zo snel mogelijk en ook nog foutloos over het parcours krijgen? Deze activiteit vindt plaats onder begeleiding van de gediplomeerde instructrice Brenda Velu van hondenclub ‘My best friend’.

Denktank
Een afgesloten piste waar allerlei leuke denkspellen liggen voor je hond. Onder andere met huis-, tuin- en keukenspullen zodat je inspiratie op kunt doen en deze denkspellen ook thuis na kunt maken. Ook dit jaar zal de geliefde ballenbak onderdeel zijn van de denktank. Laat je verbazen over het denkvermogen van je hond en hoe snel ze de spelletjes begrijpen!
 

Workshop Dogfrisbee
Kan jouw hond ook een frisbee vangen? Daag jezelf en je hond uit om dit uit te proberen tijdens een workshop Dogfrisbee. 
 

Speurneuzen
Onder begeleiding van een gediplomeerde speurinstructeur kun je tijdens het evenement de basis leren van speuren. Het speuren vindt plaats tussen de bomen van de binnentuin. Is jouw hond een geboren speurneus? Probeer het eens uit!  

Doggydance

Oefeningen met de hond op muziek. Kan dat? Ja zeker! En het is ook nog eens heel erg leuk! Probeer het maar eens uit samen met je hond.


Speelweide
In een afgesloten stuk in de binnentuin kunnen de honden even lekker samen spelen. Let op! Maximaal 6 honden tegelijk. Daarnaast is iedere eigenaar verantwoordelijk voor zijn eigen hond. Houdt het gedrag van je hond dus goed in de gaten zodat het voor alle honden in de speelweide leuk blijft. Heeft je hond meer ruimte nodig? Geen probleem! Het volledige park rondom de binnentuin is een losloopgebied. Hier kan je hond dus naar hartenlust rennen, zwemmen en spelen. Op vertoon van je polsbandje kun je de gehele dag de binnentuin (tijdelijk) verlaten en weer betreden. Op deze manier is het dus de gehele dag mogelijk om even de rust op te zoeken in het park en/of daar je hond even lekker los te laten om vervolgens weer terug te keren in de binnentuin.

Memorywall
Ter nagedachtenis van alle overleden viervoeters kun je op deze wand een foto en een stukje tekst plaatsen. Op deze manier worden ook deze honden niet vergeten en zijn ook zij er toch een beetje bij.

Fotograaf
Een gespecialiseerde hondenfotograaf maakt tijdens het evenement de mooiste foto van jouw hond. Wil je liever samen op de foto? Dat kan natuurlijk ook in overleg met de fotograaf.
 

Kramen
Heerlijk neuzen samen met je hond bij alle leuke kraampjes. Je vindt hier producten voor de hond, maar ook voor in huis.

Loterij
Wil je kans maken op één van de super gave prijzen die beschikbaar zijn gesteld door de standhouders? Doe dan mee met de loterij en koop je lot(en)! Een deel van de opbrengst gaat naar het goede doel. De prijzen worden verloot in de demonstratiering. Op het dagprogramma kun je zien hoe laat deze loterij plaats zal vinden.


Clinic dierenarts Piet Hellemans
Dierenarts Piet Hellemans, bekend van onder andere tv programma beestengeluk en Rob's grote tuinverbouwing zal de live clinic verzorgen tijdens Dogtastic!. Tijdens deze clinic kun je live een korte vraag stellen met betrekking tot de gezondheid van je hond. 

Clinic Gedragsdeskundige 
Een honden gedragsdeskundige geeft een live clinic in de demonstratiering. Heb jij een vraag over het gedrag van je hond? Je kunt deze vraag live stellen tijdens deze clinic. Stel je je vraag liever één op één? Ook dit is mogelijk. Op de plattegrond kun je zien waar je de gedragsdeskundige kunt vinden buiten de clinic om.


Verkiezing 'Hollands Next Topdog'
Voor beide dagen kiezen we 'Hollands Next Topdog'. Meer informatie hierover vind je op de pagina van Hollands Next Topdog.

Foodtrucks
Op het horecaplein kun je terecht bij de verschillende foodtrucks. Een echt vers patatje, ambachtelijke poffertjes of toch een hamburger? Hier vind je het allemaal!
 

Kinderhoek
Ook aan de kinderen is gedacht! In de kinderhoek kunnen alle kids lekker springen op het springkussen, geschminkt worden of een lekkere suikerspin halen.
 

Let op! Alle activiteiten zijn onder voorbehoud.